Яблуня "Джероміні" (Jeromine) - новий сорт червономякушної яблуні французької селекції.
Дерево середньої висоти 2 - 2,5 м, максимальної - 3 м, з компактною округлою кроною.
Плоди округлої, злегка витягнутої форми, масою 150 - 200 г, глянцеві, пурпурно-червоні. Шкірочка тонка, покрита восковим нальотом. М'якоть червоно-рожева, до серцевини світлішає, хрустка, соковита, солодка, з невеликою кислинкою, з приємним, яскраво вираженим ароматом. Яблука підходять для вживання в свіжому вигляді, для всіх видів переробки, для випічки, для комерційних цілей.
Строк дозрівання середній, плоди дозрівають з другої половини вересня до середини жовтня. Врожайність висока, становить близько 10 - 15 кг яблук з 4 - 5 річного дерева, і близько 50 - 80 кг з дорослого дерева. Сорт скороплідний, у плодоношення вступає на 3 рік, рідше вже на 2 рік після посадки. Товарність і транспортабельність плодів висока. Яблука зберігаються в свіжому вигляді в умовах холодильника до 7 місяців.
Морозостійкість сорту - вища за середню, витримує до -30 ° С. Стійкість до шкідників і захворювань - висока. Сорт потребує обпилювачів, кращі запилювачі для "Джероміні" - сорти "Фуджі", "Голден Делішес", "Гала".
Характеристики | |
Тип кореневої системи | Відкрита |
Висота саджанця | 110 - 170 см |
Вік садженця | 1 рік |
Форма дорослої рослини | 2 - 3 м |
Срок дозрівання | Осінній |
Колір | Червоний |
Смак | Солодкий з кислинкою |
Якість саджанця | Щеплений (підщепа ММ-106) |