Яблуня зимова "Айдаред"

Модель: Malus domestica "Idared"
80.00грн.

  • Наявність: Є в наявності


Яблуня 'Айдаред' (Idared) - сорт яблуні виведений американськими селекціонерами в 1935 році шляхом схрещування сортів - Джонатан (Jonathan) і Вагнер (Wagner). За строком дозрівання плодів відноситься до зимових або пізньозимовий сортів. На середньорослій підщепі перше плодоношення настає зазвичай на п'ятому році після посадки. Яблуні сорту Айдаред плодоносять регулярно і мають високу продуктивність. Яблуня має достатню стійкість до бурої плямистості та середньостійка до ураження борошнистою росою та паршею. У теплих регіонах рівень зимостійкості середній, рівень посухостійкості хороший. Для даного сорту абсолютно не підходять регіони з холодними зимами, рівень чутливості до заморозків у дерев залишається високим, навіть при додаткових укутуванні стовбурової частини.

Дерева сильнорослі. Інтенсивне зростання спостерігається у молодих яблуньок. 10-річні дерева досягають висоти не менше 3,2 метрів. За формою крона округла або широкоовальна, злегка загущена, тому необхідна регулярна обрізка. Для бруньок характерна середня збудливість, пагоноутворюваність середня. Плодоношення змішане. Квітки мають рожевий відтінок і блюдцевидной форму. Цвітіння тривале і відбувається в ранні строки. Кращими запилювачами є сорти Вагнер, Рубінові Дуки, Ред Делішес, Глостер, Кубань спур, Флоріна, Русавка. Сорт Айдаред схильний до самобесплодності, тому краще відразу висаджувати поруч дерева-запилювачі.

Плоди цієї яблуні однорідні за розміром, досить великі, середньою вагою від 140 до 190 г (але не менше 100 г), за формою плоскуваті. Шкірочка на яблуках має глянсовий відлив і гладку поверхню, по товщині вона дуже тонка, але дуже еластична і щільна, покрита легким восковим нальотом. Основне забарвлення яблук світло-зелений, поверх нього накладається практично на всю поверхню плоду насичений темно-кармінний або малиновий рум'янець з густими смужками і штрихами. Яблука сорту Айдаред характеризуються хорошим або середнім смаком. Соковита м'якоть має кремовий або світло-кремовий колір і кислувато-солодкий смак. Яблука в міру ароматні. Оцінка смаку становить 4 - 4,2 бала. До моменту споживчої зрілості м'якоть має досить щільну структуру, але вже після нетривалого зберігання стає дрібнозернистою, а до кінця терміну зберігання - порохнявою. За хімічним складом в яблуках Айдаред міститься: 13,5% сухих речовин, 0,6% тітруемих кислот, 10,5% цукрів, 11,5 мг / 100 г аскорбінової кислоти, 120 мг / 100 г P-активних речовин. Яблука придатні не тільки для вживання свіжими, але і для переробки на сухофрукти, соки і компоти.

Період знімною стиглості яблук припадає найчастіше на кінець вересня, в окремих випадках - на початок жовтня. Споживчий період починається з лютого. В умовах льоху плоди зберігаються в ідеальному стані протягом 5 - 6 місяців (до кінця березня), при зберіганні в холодильнику - до настання літнього періоду. Стиглі яблука здатні тривалий час утримуватися на деревах і мають високий рівень транспортабельності, що є вельми привабливим при комерційному вирощуванні.

Характеристики
Тип кореневої системи Відкрита
Висота саджанця 100 - 160 см
Форма дорослої рослини 3,5 - 4,0 м
Срок дозрівання Пізній (Зимовий)
Колір Зеленуватий, з червноно-малиновими смужками та штрихами
Смак Кисло-солодкий
Якість саджанця Щеплений (підщепа ММ-106)

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Рекомендовані товари