Глід крупноплідний Арнольда (Crataegus arnoldiana) - дерево висотою до 6 м та діаметром крони до 2 - 3 м. Крона щільна, злегка колоновидна. Листки шкірясті, темно-зелені.
Плоди діаметром 8 - 9 мм, темно-червоні, з кісточкою. Смак нейтральний. Плоди споживаються в свіжому вигляді та використовуються для приготування компотів, настоянок та сушіння. Сушені плоди глоду використовують для приготування чаїв та в народній медицині.
Глід має високу невибагливість, морозостійкість та посухостійкість. Використовують його не лише як плодове, а як і декоративне дерево в одиночних та групових посадках, для створення високих живоплотів.
Висівають насіння глоду восени або весною. У випадку весняного посіву необхідно проводити стратифікацію протягом 2 - 3 місяців у вологому перліті або піску при температурі 1 - 5 С°. Схожість насіння, за умови правильно проведеної стратифікації становить 80 - 95%.
Характеристики | |
Рік збору | 2023 |