Батат "Вардаман" (Vardaman)- популярний сорт батата з яскраво-оранжевою м'якоттю. Сорт виведений в США в 1981 році.
Кущі компактні, з пагонами довжиною до 1,5 м. Листки розсічені, з фіолетовим відтінком. Компактність залягання бульб висока. Швидкість пробудження та проростання бульб середня. Вихід розсади з 1бульби 20 - 25 шт. Температура проростання від 22° С.
Бульби великого або середнього розміру, правильної рівної товарної форми. Шкірочка тонка, коричнево-помаранчева, в процесі тривалого збегірання більше коричневіє. М'якоть помаранчева, солодкість середня, або нижче середньої, високої вологості, на зрізі виділяє багато білого молочка. Смак схожий на картопляний, з фруктовими нотками. Вкусові якості високі.
Строк дозрівання ранній, період вегетації становить 90 днів. Урожайність відносно висока, при недотриманні технології вирощування - середня, становить від 1,5 до 3 кг з 1 куща. Бульби зберігаються добре. Стійкість до грибкових захворювань висока. Добре підходить для запікання, для приготування картоплі-фрі, для приготування кондитерських виробів, а також для використання як замінник картоплі.
Характеристики | |
Срок дозрівання | Середньоранній |
Колір | Рожево-жовтий |
Солодкість | Середня |
Урожайність | Високая |