Анжеліно (Анжеліна) - сорт сливи виведений в Америці, в результаті схрещування аличі Каліфорнія і Японської сливи. Анжеліна вступає в пору плодоношення рано - на 3 - 4 рік після посадки. Урожайність регулярна, плавно зростаюча щороку. З одного дерева можна зібрати досить великий урожай - 50 - 70 кг. Стійкість до грибкових захворювань у сорту на середньому рівні. Низька стійкість до моніліозу. Зимостійкість і посухостійкість Анжеліни вище середніх показників.
Дерево по зовнішнім виглядом сильно нагадує аличу, воно володіє потужною силою зростання, висота - не менше 3-х метрів. Крислату, широкопірамідальной форми крону формують міцні гілки. Пагони покриті коричнево-зеленою корою. Загущенность помірна. Листя зеленого кольору, з матовою поверхнею, з середньо-вираженим жилкуванням. Форма листа еліпсовидна, верхівка загострена, основа клиновидна. Цвітіння відбувається в пізні строки.
Плоди цього сорту нагадують сливові. За розміром великі, широкоокруглої, іноді бочковидной форми. Звичайна маса 50 - 90 грам, максимальна - 120 - 150 грам. Черевний шов слабо виражений. Шкірочка щільна, в період зрілості має темно-фіолетовий, майже чорний колір. Восковий наліт густий, блакитно-білого відтінку. М'якоть красивого бурштинового кольору, дуже щільна, волокниста, соковита. На смак слива кисло-солодка. Оцінка дегустаторів - 4,2 - 4,5 бала. Кісточка невелика, від м'якоті відділяється легко. Плоди використовуються у свіжому вигляді і для приготування соків з м'якоттю, джемів. У компотах шкірка не розтріскується, а м'якоть залишається пружною. Також плоди використовують для заморозки і виготовлення чорносливу екстра-класу.
Знімна стиглість плодів настає в кінці вересня - початку жовтня. Сливи можна зривати навіть в стадії технічної стиглості, вони здатні не тільки відмінно достигати під час зберігання, а й набувати ще більш високі смакові якості. Транспортабельність плодів висока, на товарний вигляд тривалі перевезення не впливають. У холодильнику урожай спокійно пролежить до 4-х місяців, в звичайному підвалі - близько місяця.
Характеристики | |
Тип кореневої системи | Відкрита |
Висота саджанця | 120 - 170 см |
Форма дорослої рослини | 3 - 4 м |
Срок дозрівання | Середньопізній |
Колір | Темно-синій |
Смак | Кисло-солодкий |
Якість саджанця | Щеплений (підщепа алича) |