- Наявність: Немає в наявності
Абрикос "Нью Джерсі" (NJA - New Jersey American) - сорт абрикоса середньо-раннього терміну дозрівання американської селекції (Нью Джерсі, США). Скороплідний сорт. Вступає в пору плодоношення на 2-3-й рік після посадки в сад. Зимостійкість вища за середню. Стійкість до грибних хвороб середня, у дощові роки уражається моніліозом.
Дерево середньоросле, формує округлу, компактну крону, середньої густини.
Плоди великі, середньою масою 60-90г, максимальною масою 100-120г, округлої форми. Шкірочка жовто-оранжева, на сонячній стороні плоду спостерігається рум'янець червоного кольору. М'якоть жовта (світло-оранжева), біля кісточки переходить в білу, щільна, ніжна, тануча, ароматна, солодка, доброго смаку. Смак кілька пріснувато. Використовуються плоди для вживання в свіжому вигляді, а також придатні для приготування високоякісних компотів, варення, сухофруктів. Для кураги даний сорт не підходить.
Знімна стиглість плодів настає 5-15 липня. При перезріванні обсипаються, м'якоть перезрілих плодів стає борошнистої, желеподібною. Зберігаються в холодильнику - 5-7 днів. Товарність плодів висока. Транспортабельність плодів хороша. Сорт промисловий.
Характеристики | |
Тип кореневої системи | Відкрита |
Висота саджанця | 120 - 170 см |
Форма дорослої рослини | 3 - 4 м |
Срок дозрівання | Середньо-ранній |
Колір | Жовто-оранжевий з червоним рум'янцем |
Смак | Солодкий |
Якість саджанця | Щеплений (підщепа алича) |