Йошта
Йошта — гібрид чорної смородини та аґрусу. Гібрид виведений в 70-х роках минулого сторіччя у ФРН селекціонером Рудольфом Бауером.
Кущі йошти великі, розлогі, потужні, витривалі, з пагонами висотою до 1,5 (2) м. Шипи на пагонах відсутні. Коренева система приповерхнева. Листя темно-зелене, на відміну від смородинового з округлими не гострими закінченнями та без характерного смородинового аромату.
Ягоди світло-фіолетово-чорного кольору, більші за ягоди смородини, проте менші за ягоди агрусу, массою 3 - 5 г, кисло солодкі на смак, з менш вираженим смородиновим ароматом ніж в смородини, з світлішою за смородинову м'якоттю.
Йошта невибаглива до грунту. На відміну від агрусу та смородини має високу стійкість до хвороб, шкідників та низьких температур.