Батат

Живці батату
1

10.00грн.

Боніта
0

40.00грн.

Вінницький рожевий
0

40.00грн.

Женьшень червоний
0

40.00грн.

Маньчжурський невідомий
0

40.00грн.

Побєда - 100
0

40.00грн.

Батат белый
0

40.00грн.

Тайнунг 65
0

40.00грн.

бурячний
0

40.00грн.

Джорджія Джет
0

40.00грн.

Оранж
0

40.00грн.

Порто Амарелло
0

40.00грн.

Porto Larang
0

30.00грн.

Батат Purple
0

40.00грн.

Баю Белл
0

40.00грн.

Показано з 1 по 15 із 20 (2 сторінок)

Батат

Батат або солодка картопля (Ipomoea batatas) — багаторічна трав'яниста рослина родини берізкових  родом з Південної Америки. В країнах з теплим кліматом батат є багаторічною рослиною, в умовах України батат вирощується як однорічна рослина. Бульби батату подібні до бульб картоплі, однак солодші та багатші на вуглеводи, вони містять до 30% вуглеводів, до 2 - 6% цукрів, до 72% крохмалю.

Бульби батату споживають смаженими, вареними, печеними та в свіжому вигляді. Також їх переробляють на крохмаль та патоку. Стебла батату можуть слугувати хорошим кормом для худоби. За смаковими якостями батат нагадує картоплю  з гарбузовим, моркв'яним та гороховим присмаками.

Батат розмножується вегетативно, хоча насіннєве розмноження теж можливе. Урожайність батату становить від 30 до 70 т/га.

Читати: Особливості вирощування та зберігання батату