Фундук (Corylus avellana)

Фундук Барселонський
0

109.00грн.

Фундук Боровський
0

109.00грн.

Фундук Варшавський червонолистий
0

109.00грн.

Галле
0

109.00грн.

Фундук Карамановський
0

109.00грн.

Косфорд
0

109.00грн.

Фундук Пиріжок
0

109.00грн.

Трусека
0

109.00грн.

Фундук «Шедевр»
0

109.00грн.

Показано з 1 по 9 із 9 (1 сторінок)

Фундук (Corylus avellana)

Фундук, або Лісовий горіх (Corylus avellana), — це плодовий кущ або невелике дерево, яке належить до родини березових (Betulaceae). Фундук відомий своїми смачними і поживними плодами, які використовуються в їжі та для приготування різних продуктів.

Фундук росте у вигляді куща або невеликого дерева заввишки до 4-6 метрів, з округлою розлогою кроною. Листя серцеподібне або округле, з зубчастими краями, зеленого кольору. Квіти непомітні, жовтуваті. Квітне навесні, з лютого до квітня. Плоди круглі або овальні, вкриті тонким, жорстким шкаралупою, коричневі або світло-коричневі, з солодким горіховим смаком.

Плоди фундука використовуються в кулінарії для приготування солодощів, печива, кондитерських виробів, а також як закуска або додаток до салатів і страв. Фундук містить вітаміни (B, E), мінерали (магній, кальцій, калій), антиоксиданти. Вважається корисним для серцево-судинної системи, покращення обміну речовин і зміцнення імунітету. Олія фундука використовується в косметології для зволоження і живлення шкіри, а також для приготування масок і кремів.